Μεταγραφές (Transfermarkt, Ευρώ)
Πήρε:
Γιρενκί (Νόρτζελαντ, χαφ, 20, 27 εκ.)
Ράσγουορθ (Μπράιτον, κίπερ, 25, 25,7 εκ.)
Τσαούνα (Μπέρνλι, εξτρέμ, 22, 23 εκ.)
Αμέντα (Άιντραχτ Φρ., στόπερ, 22, 18 εκ.)
Ονιέκα (Μπρέντφορντ, χαφ, 28, 7 εκ.)
Χάμερ (Σεφ. Γιουν., χαφ, 29, 7 εκ.)
Έδωσε:
Μαρκέλο/Κόλινς (άγνωστο/ελευθ.)
Πέρσι (1η Τσάμπιονσιπ): Επιστρέφει στην Πρέμιερ μετά από ένα τέταρτο του αιώνα. Ήταν σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, το κεφαλαιοποίησε πέρσι εμφατικά κατακτώντας και τον τίτλο στην Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε με 8-4-0 σερί, στρογγυλοκάθησε από νωρίς στην κορυφή και δεν την άφησε ποτέ. Επιβλητική, είχε μακράν την καλύτερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.
Προπονητής (Φρανκ Λάμπαρντ, 2024): Αντικατέστησε πρόπερσι στα μισά της σεζόν τον αρχιτέκτονα των περασμένων χρόνων και πολύ αγαπητό στην κερκίδα Μαρκ Ρόμπινς, εν μέσω μουρμούρας από την κερκίδα, τελικά το στοίχημα βγήκε, πέρσι μπήκε στα πλέι-οφ, φέτος ανέβηκε.
Ο θρύλος της Τσέλσι αντιμετωπίζεται με σχετική καχυποψία στα προπονητικά του χρόνια, κατηγορείται ότι παίρνει δουλειές λόγω φήμης και networking (συχνός σχολιαστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές), σε μια εποχή που ελάχιστοι άγγλοι προπονητές καταφέρνουν να βρουν θέση στην άκρη κάποιου πάγκου της Πρέμιερ.
Αλήθεια είναι ότι στη Ντέρμπι δεν έκανε κακή δουλειά, ενώ και στην Τσέλσι σε προβληματικές περιόδους κατάφερε πράγματα. Πιο στρωμένα τα πράγματα στο Κόβεντρι, είχε γερά θεμέλια η ομάδα από την εποχή Ρόμπινς.
Ισορροπημένης αγωνιστικής φιλοσοφίας, χωρίς πολλές φιοριτούρες και τακτικούς πειραματισμούς, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει ηρεμία και αγωνιστικό πνεύμα στους παίχτες του και να αποδείξει ότι έχει θέση στο κορυφαίο επίπεδο και ως μάνατζερ.
Ανάλυση: Ξεκάθαρο το πλάνο της Κόβεντρι, “κάντο όπως η Σάντερλαντ” είναι το φετινό της σχέδιο. Κράτησε τον καλύτερο κίπερ πέρσι στην Τσάμπιονσιπ, Ράσγουορθ, αγοράζοντας τον από τη Μπράιτον, καθώς και τον χαφ Ονιέκα, ενισχύθηκε με δυναμικούς παίχτες στο κέντρο, με σκοπό να τρέξει όσο περισσότερο γίνεται τους αντιπάλους της.
Μεγάλο ζητούμενο η συνέχεια, ειδικά στην επίθεση, όπου πέρσι είχε πολλούς πρωταγωνιστές (Χάτζι Ράιτ, Ρουντόνι, Σιμς, Μέισον-Κλάρκ, Τόμας-Ασάντε) και εξαιρετική ομοιογένεια, ερωτηματικό αν αυτοί θα μπορέσουν να σταθούν στην Πρέμιερ.
Περιμένει μπουστάρισμα από το φανατικό (δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις στο Κόβεντρι…) και διψασμένο κοινό της, στο πρώτο τρίτο της σεζόν υποδέχεται αποκλειστικά ομάδες εκτός του top-6.
Συμπέρασμα: Η Κόβεντρι μοιάζει η πιθανότερη από τις νεοφώτιστες για να μπει στο σεζόν με το μαχαίρι στα δόντια. Η δίψα της πόλης, η ενίσχυση, το αγωνιστικό πλάνο, όλα μοιάζουν να πατάνε πάνω στο blueprint της περσινής Σάντερλαντ. Αν βρει και εκείνη κάποιες νίκες στην αρχή, θα μπορέσει να κυνηγήσει τις πιθανότητες της μέχρι το τέλος.
Πρόβλεψη: 16η
Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως;
Οι τρεις νεοφώτιστες είναι μακράν τα πρώτα φαβορί να επιστρέψουν στη Football League. Από τις τρεις, προτιμώ τις τύχες της Κόβεντρι. Οι “Sky Blues” έχουν από τώρα τη συμπάθεια μου, λόγω ομάδας, πόλης και Specials, αλλά σε κάθε περίπτωση, πέρα από συναισθηματισμούς, από την ανάλυση που προηγήθηκε, νομίζω πως το 2,20+ για τη σωτηρία τους έχει κάποια αξία.
Betol
