Blog Posts, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μαν. Γιουν.: Stuck in the middle with you

Ο πληρέστερος οδηγός στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα.

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Φρεντ (Σαχτάρ, 25, χαφ, 59 εκ.)
Ντιόγκο Νταλότ (Πόρτο, 19, μπακ, 22 εκ.)
Λι Γκραντ (Στόουκ, 35, κίπερ, 1 εκ.)

 

Έδωσε:
Ντάλεϊ Μπλιντ (Άγιαξ, 28, μπακ, 16 εκ.)
Σαμ Τζόνστον (Γουέστ Μπρομ, 25, κίπερ, 7,35 εκ.)
Περέιρα, Τουανζέμπε, Μπόρθγουικ-Τζάκσον (δανεικοί)
Μάικλ Κάρικ (αποσύρθηκε)

 

Πέρσι (2η): Δεύτερη και καταϊδρωμένη στην Πρέμιερ, μέτρια χρονιά με πολλή γκρίνια και πρόβλημα στο γκολ (68 σε 38 ματς, 2η καλύτερη άμυνα με 28 γκολ παθητικό, πίσω μόνο από την άπιαστη Σίτι). Δεν βοήθησε σίγουρα ο αποκλεισμός-σοκ από τη Σεβίλλη στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε σαν τελευταίο αποκούμπι το κύπελλο αλλά και εκεί ηττήθηκε από την Τσέλσι στον τελικό.

 

Προπονητής (Ζοσέ Μουρίνιο, 2016): Οι ψίθυροι περί “Special Once” άρχισαν να γίνονται φωνές, μετά και την περσινή πλήρως αποτυχημένη σεζόν του Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής  της προηγούμενης δεκαετίας φαίνεται σαν να έχει χάσει το άγγιγμα του Μίδα, οι τακτικές του μοιάζουν αναχρονιστικές, οι μέθοδοι του παρωχημένες και ο ίδιος δείχνει όλο και συχνότερα να παρασύρεται, απομακρυνώμενος από το αλαζονικό coolness που μας είχε συνηθίσει σε παλιότερες εποχές.

 

Για πρώτη φορά δεν κατέκτησε τον τίτλο στη δεύτερη του σεζόν στο τιμόνι κάποιου συλλόγου, ενώ δεδομένης της δύναμης της Σίτι, το τρις εξαμαρτείν μοιάζει πολύ κοντά. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πως δίνει εξετάσεις και πως θα πρέπει να φέρει κάποιο τίτλο στο Ολντ Τράφορντ, αν θέλει και την επόμενη σεζόν να βρίσκεται εκεί.

 

Ανάλυση: Καλοκαίρι με περισσότερη γκρίνια και από επεισόδιο του Ρετιρέ. Ο Μουρίνιο γκρινιάζει για τις μεταγραφές, οι δημοσιογράφοι για τον Μουρίνιο, ο κόσμος για το υπάρχων ρόστερ, το μιζερόμετρο στο «Ολντ Τράφορντ» έχει χτυπήσει κόκκινο. Η Γιουνάιτεντ μπορεί πέρσι να τερμάτισε δεύτερη αλλά βγάζει την αίσθηση πως έρχεται από καταστροφική χρονιά.

 

Αποκτήθηκε ο Φρεντ γιατί μάλλον ο Άντερ Ερέρα δεν γέμιζε το μάτι του Πορτογάλου, ο 19χρονος μπακ Νταλότ και ο αξιόλογος για μπακ-απ του Ντε Χέα κίπερ Γκραντ. Ο Μουρίνιο ζητάει απεγνωσμένα ακόμα ένα στόπερ, με τους Αλντερβάιρελντ, Μαγκουάιρ και Μπόατενγκ να παίζουν από τον Ιούνη στις σελίδες των sites, ενώ φήμες υπάρχουν και για τον Γουίλιαν, που δήλωσε πως θέλει να ξαναγωνιστεί για τον «Μου».

 

Δεδομένη η ανεπάρκεια της στην αμυντική γραμμή, όπου παρά την πληθώρα παιχτών κανείς πλην του Βαλένσια -που αισίως έφτασε τα 33- δεν έχει πείσει τα προηγούμενα χρόνια για το ταλέντο και την αγωνιστική του συνέπεια (Πέρσι ο Ντε Χέα ήταν ο κορυφαίος της παίχτης). Στον άξονα ο θετικότατος πέρσι Μάτιτς θα πάρει θέση δίπλα στον Φρεντ, ενώ μπροστά τους θα βρεθεί ο Πογκμπά, που για τρίτη σεζόν θα προσπαθήσει να αποδείξει πως είναι 10άρι και πως τα λεφτά που ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν ήταν δικαιολογημένα (spoiler alert: έχει ήδη αποτύχει).

 

Ο Σάντσεζ είχε πέρσι ένα νερόβραστο πρώτο εξάμηνο, όμως στα 29 του είναι στο απόγειο της αγωνιστικής του ακμής και μπορεί να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους εξτρέμ στον κόσμο. Λίνγκαρντ, Ράσφορντ και Μαρσιάλ (εφόσον μείνει) θα συμπληρώσουν τα κενά στις πτέρυγες, με το θωρηκτό Λουκάκου να ελπίζει σε μια καλύτερη συγκομιδή από τα περσινά 16 τέρματα.

 

Συμπέρασμα: Δεν λείπει τόσο η ποιότητα από τους «κόκκινους διάβολους», όσο η ηρεμία και το πλάνο. Ο Μουρίνιο δεν δείχνει πλέον να εμπνέει, μάλλον περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί με τη μόνιμη γκρίνια του. Σε κάθε περίπτωση, λόγω στάτους και προτέρας δόξης, συνεχίζει μαζί του, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

 

Ο τίτλος δεδομένου πως η συμπολίτισσα Σίτι είναι πολύ μπροστά δεν μοιάζει εφικτός στόχος, ενώ και η Λίβερπουλ δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη φάση. Στο ίδιο καζάνι βράζει με την Τότεναμ, ενώ ίσως πίσω της για μισό κλικ είναι Άρσεναλ και Τσέλσι, καθεμία με τα δικά της ερωτηματικά για τη σεζόν που έρχεται.

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Στο 1,72 η κόντρα της στο Head to Ηead με τη Λίβερπουλ, θα το προτιμούσα λίγο ψηλότερα αλλά ακόμα και έτσι έχει οριακή αξία.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *