Blog Posts, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

Crucible World Snooker Championship 2021

Ladies and Gentlemen, καλωσορίσατε στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Snooker. Από το Σάββατο 17 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 3 Μαίου, το Betfellas και οι Others (Forest & Jazzy ft. Geoale) θα παρακολουθούν καθημερινά τους αγώνες και θα αναλύουν τις καλύτερες στοιχηματικές επιλογές.

 

 

 

 

 

 

 

Γενικά

Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο 8 μήνες από το προηγούμενο Παγκόσμιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο λόγω της γνωστής Covid-19 καραντίνας. Η σεζόν που ακολούθησε είχε αρκετές ανάλογες προσαρμογές με τους περισσότερους αγώνες να γίνονται σε συγκεκριμένους χώρους (Milton Keynes) για λόγους ασφάλειας, και με «εφευρετικά» τουρνουά για να καλύψουν το κενό από τα ακυρωμένα τουρνουά της Κίνας. Φυσικά δεν υπήρχαν θεατές στους αγώνες, αυτό όμως φάνηκε να λειτουργεί θετικά για πολλούς παίκτες, αφού ο παράγοντας πίεσης του κοινού συνήθως τους επηρέαζε. Στο φετινό Παγκόσμιο, λόγω και ότι έχει προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός στην Αγγλία, το Crucible Theatre θα μπορεί να δεχτεί 33% θεατών σε κάθε δυάδα αγώνων, και αν όλα πάνε καλά, στα ημιτελικά και τελικό πολύ πιθανό να αυξηθεί.

 

Στα καθέκαστα τώρα, από τους 16 που πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο event μέσω των προκριματικών (δεν έκρυβε μεγάλα δράματα και εκπλήξεις), μόνο δύο παίκτες θα κάνουν ντεμπούτο (M. Joyce, S. Craigie), και η κλήρωση ήταν ευνοϊκή για τους περισσότερους από τους Top16. Ως συνήθως, η κλήρωση απαρτίζεται από 2 ταμπλό (Top & Bottom), όπου το καθένα χωρίζεται σε 2 τεταρτημόρια (για την δικιά μας ευκολία ο αγγλικός όρος Quarter μας ταιριάζει καλύτερα). Εκ της παράδοσης και πάλι, στο πάνω ταμπλό τίθεται επικεφαλής ο προηγούμενος παγκόσμιος πρωταθλητής (Rοnnie OSullivan) και στο κάτω ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (Judd Trump). Έτσι τα δυο πιο καυτά ονόματα της εκάστοτε σεζόν θα έχουν ελπίδες να συναντηθούν μόνο στον τελικό. Να επισημάνουμε ότι ο νικητής κάθε Quarter έχει μια θέση στα ημιτελικά.

 

Τους διεκδικητές του φετινού τίτλου θα τους ταξινομήσουμε σε 5 κατηγορίες, με σειρά πιθανοτήτων κατάκτησης (σε παρενθέσεις οι αποδόσεις κατάκτησης):

 

The Top Guns: οι Judd Trump (3,60) και Neil Robertson (6,00), No1 και Νο3 αντίστοιχα της κατάταξης, βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα, και σίγουρα σε αρκετή απόσταση από τους υπόλοιπους. Ειδικά ο Trump μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου 2019 είναι ασταμάτητος. Φουλ στοπ εδώ, διότι το format του τουρνουά με τα πολλά ατελείωτα frames δεν είναι του αγωνιστικού τους στυλ (το οποίο ταιριάζει σε άλλους όπως θα δούμε παρακάτω), όπως επίσης ότι όλη την χρονιά αγωνίζονται σε αγώνες (best of 7 και 9). Απ’ την άλλη πλευρά, οι πιθανότητες να βρεθεί ένας από τους δυο τους στον τελικό είναι μεγάλες, αφού βρίσκονται μαζί στο κάτω ταμπλό, το πιο δύσκολο θεωρητικά, με προοπτική να συναντηθούν στα ημιτελικά. Δίνουμε ένα προβάδισμα στον Trump λόγω ατελείωτης δίψας για τίτλους, θα θέλει να προσθέσει ακόμη ένα τίτλο στο Crucible μετά τον πρώτο του το 2019, όπως και της ευνοϊκής κλήρωσης τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Το 3,60 για κατάκτηση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του τουρνουά, όμως αν συνδυαστεί με το “υψηλότερο break” φτάνει στο 15,00. Παρομοίως, αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον Αυστραλό, αντί για το χαμηλό 6,00 μπορεί να επιλέξει από την κατηγορία Nationality of Winner, το “Rest of World” (5,50), όπου μας καλύπτει και σε περίπτωση νίκης του Βόρειο-Ιρλανδού Mark Allen.

 

The GOAT: αυτή η κατηγορία είναι μοναχική, και δικαίως, διότι αν θα κατακτήσει τον 7ο Παγκόσμιο τίτλο του (ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Stephen Hendry), εξαρτάται αποκλειστικά από την διάθεση του φοβερού και τρομερού Rοnnie OSullivan (4,50). Φέτος έχει κάνει μια πολύ καλή χρονιά, φτάνοντας σε 5 τελικούς χωρίς να μπορέσει όμως να κερδίσει κάποιον τίτλο. Σίγουρα είναι ικανός για όλα, αλλά κάποιοι παράγοντες όπως η διάρκεια τουρνουά (ούτε ο ίδιος είναι φαν), και η ανησυχία του για το αν θα κρατηθούν αποστάσεις από τους θεατές (λόγω Covid), εκτός αγωνιστικού χώρου φυσικά, μπορεί να τον επηρεάσουν. Δεν θα τον στηρίξουμε σε κάτι προς το παρών, λογικά έχει ευνοϊκό πρόγραμμα για να κερδίσει το Quarter 1, όπου θα συναντήσει έναν από τους παρακάτω usual suspects.

 

The Usual Suspects: σκληροτράχηλοι, νικητές, αντί-εμπορικοί κάποιες φορές και σίγουρα by default υποψήφιοι για τίτλο. Οι John Higgins (10,00) και Marc Selby (9,00), μπορούν να πάρουν την μπουκιά από το στόμα οποιουδήποτε, χωρίς καν να το πάρει κανείς χαμπάρι. Το να κάνουν 5 και 4 αντίστοιχα τις κατακτήσεις του κορυφαίου τροπαίου είναι πάντα στους στόχους τους. Ένα μικρό προβάδισμα σε Higgins, έχει κάνει πολύ καλή χρονιά, και γνωρίζει ότι στην ηλικία των 45 στενεύουν τα περιθώρια. Μην ξεχνάμε ότι έφτασε 3 φορές σερί μέχρι τον τελικό (2017-2019). Αν βρουν και οι δυο τα πατήματά τους, τότε θα συναντηθούν στα προημιτελικά.

 

The Long-Distance Lovers: είναι promising, διψάνε για τίτλο, τους ταιριάζει το μεγάλης διάρκειας format του τουρνουά, αφού μπορούν να πάρουν τον χρόνο τους και να γυρίσουν ένα παιχνίδι στα μέτρα τους, ενώ τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά είναι εφικτός προορισμός. Ένας εκ των Kyren Wilson (19,00) και Barry Hawkins (34,00) μπορούν να παλέψουν για μια θέση στα ημιτελικά αφού το πιθανότερο είναι να συναντηθούν στο 2ο γύρο. Σίγουρα το μεγάλο αγκάθι για να προχωρήσουν παραπέρα είναι ο N. Robertson που θα τους περιμένει (λογικά) στα προημιτελικά. Ένα τσακ παραπάνω στον Hawkins λόγω καλύτερης φετινής φόρμας.

 

The Outsiders: Αν αναμένουμε κάποιες εκπλήξεις, τότε αυτές είναι πιθανών να έρθουν από αυτό το group. Ο Βόρειο-Ιρλανδός Marc Allen (23,00) είναι εδώ και χρόνια στην ελίτ του σπορ, παρόλα αυτά δεν δείχνει συνέπεια στις εμφανίσεις του και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα δεν έχει να επιδείξει μέχρι τώρα κάτι ιδιαίτερο. Έχει όμως τις δυνατότητες ν’ αναστατώσει τις προβλέψεις, πρέπει όμως να κερδίσει τους J. Higgins και M. Selby στο 2ο Quarter. Η ελπίδα των Κινέζων για Παγκόσμιο πρωταθλητή έχει αρχίσει να μετατοπίζεται σιγά σιγά από τον Ding Junhui στον φέρελπι και υπερ-ταλαντούχο Yan Bingtao (26,00), ο οποίος φέτος σε ηλικία 21 ετών κέρδισε το 2ο μεγαλύτερο τουρνουά, το Masters. Έχει δύσκολο πρόγραμμα, όντως στο κάτω ταμπλό, και με τον J. Trump το πιο δύσκολο εμπόδιο. Ο πρωταθλητής του 2015, Stuart Bingham (41,00), βρέθηκε φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκτός Top16, αναγκάστηκε να περάσει από τα προκριματικά, παρόλα αυτά έρχεται με φόρα και μπορεί να δυσκολέψει τον O’Sullivan στο 1ο Quarter. Τέλος, επιπλέον επιλογή λόγω απόδοσης, αλλά και επειδή του ταιριάζει το format είναι ο Σκωτσέζος Anthony McGill (101,00), μην ξεχνάμε ότι πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά απέναντι στον Kyren Wilson, ίσως στον πιο δραματικό ημιτελικό αγώνα όλων των εποχών.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να ξεγράψουμε σημαντικούς και δυνατούς παίκτες, όπως ο Marc Williams (41,00), oι fans θα θυμούνται σίγουρα την «γυμνή» εμφάνισή του μετά τον 3ο τίτλο του το 2018, δεν φαίνεται πάντως να είναι ανταγωνιστικός αυτή την εποχή, ιδίως που θα πρέπει να αντιμετωπίσει από το πάνω ταμπλό τους συντρόφους του από την Class ’92 (O’Sullivan, Higgins). Απεναντίας ο Jack Lisowski (51,00), έχει φέτος μια πολύ καλή χρονιά με συμμετοχές σε 3 τελικούς και ισάριθμες ήττες από τον κολλητό του J. Trump. Δεν είμαστε σίγουροι αν ο εντυπωσιακός αλλά και αφελής τρόπος παιχνιδιού του θα τον βοηθήσει στο δύσκολο 3ο Quarter, όπου θα πρέπει να αποκλείσει δύσκολους αντίπαλους, όπως A. Carter, N. Robertson, B. Hawkins / K. Wilson με τη σειρά αυτή. Τέλος ο Ding Junhui (26,00) βρίσκεται φέτος μακριά από τον καλό εαυτό του, ήταν όμως χωριστά από την οικογένειά του μέχρι πρόσφατα λόγω απαγόρευσης μετακίνησης από Κίνα στην Αγγλία, οπότε πιθανόν η επανασύνδεση να του δώσει το απαραίτητο boost.

 

Κλείνοντας την ανάλυση για τους υποψήφιους διεκδικητές, να μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι σχεδόν πάντα τουλάχιστον ένας σνουκεριστας εμφανίζεται από το πουθενά να ταράξει τα νερά, τόσο των ίδιων των παικτών, όσο και των θεατών (και των στοιχηματικών αναλύσεων). Αν ακολουθήσουμε αυτό το trend, τότε οι περιπτώσεις των Jamie Jones (201,00), και Matthew Selt (201,00) αξίζουν μια μικρή τιμητική συμμετοχή.

 

Draw 2021

 

Προτεινόμενα Bets

 

1ο Quarter

Έχουμε ήδη αναλύσει για τα υποψήφια φαβορί στην παραπάνω ενότητα, οπότε εδώ θα παρουσιάσουμε τους αγώνες του 1ου γύρου ανά Quarter.  Θεωρούμε ότι O’Sullivan και Bingham θα περάσουν στον 2ο γύρο, ενώ πιθανές είναι οι νίκες των Jones και McGill αλλά σε γεμάτα frames (over). Όσον αφορά τον Mark Joyce, κάνει μεν την παρθενική του εμφάνιση στο Crucible, αλλά λόγω του ανοιχτού παιχνιδιού από τον Ronnie, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για υψηλότερο break ή και century από τον Mark.

 

OSullivanJoyce (Σάββατο 17/4)

Πρόβλεψη: νίκη OSullivan
Bet: Joyce +5,5 hcap @1,83
Bet: Joyce over 0,5 centuries @2,25, Joyce Highest Break in Match @5,00

 

Maguire – Jones (Σάββατο 17/4)
Πρόβλεψη: νίκη Jones
Bet: over 16,5 frames @1,80

 

McGill – Walden (Κυριακή 18/4)
Πρόβλεψη: νίκη McGill
Bet: over 16,75 asian frames @1,87

 

Junhui – Bingham (Δευτέρα 19/4)
Πρόβλεψη: νίκη Bingham
Bet: Bingham @2,20
Bet: Bingham Highest Break in Match @2,00, Bingham over 1,5 centuries 2,10

 

Νικητής Quarter1: O’Sullivan @1,57 (no bet), Bingham @8,00, Jones @30,00

 

 

2ο Quarter

Στο 2ο τεταρτημόριο, αναμένουμε νίκες των 4 seeded (Top 16), με πιο δύσκολη περίπτωση τον αγώνα του Selby με τον Νορβηγό Kurt Maflin, ο οποίος στο περασμένο Παγκόσμιο είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Φέτος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο τουρνουά λόγω προσωπικών θεμάτων, αλλά στα προκριματικά φάνηκε να μην έχει επηρεαστεί. Οπότε το over frames έχει καλές πιθανότητες, όπως και στον αγώνα του Allen με τον Κινέζο Haotian.

 

Higgins – Pengfei (Κυριακή 18/4)
Πρόβλεψη: νίκη Higgins
Bet: over 2,5 centuries @1,83


Allen – Haotian
(Τρίτη 20/4)
Πρόβλεψηνίκη Allen
Bet: over 15,75 asian frames @1,80
Bet: over 2,5 centuries @1,80


Williams – Craigie
(Τετάρτη 21/4)
Πρόβλεψη: νίκη Williams
Bet: no bet so far


Selby – Maflin
 (Τετάρτη 21/4)
Πρόβλεψη: νίκη Selby
Bet: Bet: over 15,75 asian frames @1,85

 

Νικητής Quarter 2: Higgins @2,90,  Allen @5,00

 

 

3ο Quarter

Στο τρίτο τεταρτημόριο, είναι σημαντικό να μην μπερδέψουμε ποιες επιλογές αφορούν τους δυο Wilson του τουρνουά που βρίσκονται αντίπαλοι στον 1ο γύρο! Αμφίρροπες αναμετρήσεις βλέπουμε στους αγώνες των Lisowski – Carter, και Hawkins – Selt, ειδικά ο Carter, έχει μεγάλη εμπειρία στο Crucible με 2 χαμένους τελικούς στο παρελθόν.

 

Robertson Wenbo (Σάββατο 17/4)
Πρόβλεψη: νίκη Robertson
Bet: no bet so far
Kyren Wilson – Gary Wilson
(Δευτέρα 19/4)
Πρόβλεψη: νίκη Kyren Wilson
Bet: Gary Wilson Highest Break in Match @2,50

Lisowski – Carter (Δευτέρα 19/4)
Πρόβλεψη: νίκη Lisowski
Bet: over 16,75 asian frames @1,87


Hawkins – Selt
(Τρίτη 20/4)
Πρόβλεψη: νίκη Hawkins
Bet: over 16,5 frames @1,90
Bet: over 2,5 centuries @1,83

 

Νικητής Quarter 3: Robertson @2,15, Hawkins @6,50, Selt @30,00

 

 

4ο Quarter

Στο τελευταίο quarter, δεσπόζει το φαβορί και καλύτερος παίκτης των τελευταίων 2 ετών, ο Judd Trump. Θεωρείται ότι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στα προημιτελικά, όπου θα θέλαμε να τον δούμε απέναντι στον νεαρό Κινέζο. Πρακτικά μόνο εύκολος δεν είναι ο αγώνας του Bingtao απέναντι στον σκληροτράχηλο και έμπειρο Gould, όπως και το ζευγάρι Gilbert – Wakelin μπορεί να προσφέρει ένα γεμάτο οver σε frames.


Bingtao – Gould
(Σάββατο 17/4)
Πρόβλεψη: νίκη Bingtao
Bet: Bingtao -2,0 asian @1,85


Gilbert – Wakelin
(Σάββατο 17/4)
Πρόβλεψη:  νίκη Gilbert
Bet: over 16,5 frames @1,90

 

Trump – Highfield (Τρίτη 20/4)
Πρόβλεψη: νίκη Trump
Bet: over 14,5 frames @1,90 (οριακά skip)

 

Murphy – Davis (Τετάρτη 21/4)
Πρόβλεψη: νίκη Murphy
Bet: over 16 asian frames @1,90

 

Νικητής Quarter 4: Trump @1,50 (no bet) και Bingtao @8,00

 


Bets
Summary

 

Number of Matches Decided in the Final Frame (Bet365): under 4,5 @1,61 x5u

A Century Break to be Scored in Every Match (Bet365): Yes @13,00 x2u

Highest Break 2-way (Stoiximan): over 144,5 @1,87 x5u

Total Tournament Centuries (Stoiximan): over 85,5 @1,83 x3u

Highest Break (Bet365 / Stoiximan):

Joyce @201,00 x0,5u,
Davis @151,00 x0,5u,
Bingham @21,00 x1u,

Higgins @12,00 x1u

Special Fun Bet (Stoiximan): Trump to Win Tournament and Highest Break @15,00 x0,5u

To Win Outright:

Higgins @10,00 E/W x1u (bet365)
Kyren Wilson @19,00 E/W x1u (bet365)
Bingtao @26,00 E/W  x1u (bet365)
Hawkins @34,00 E/W x1u (bet365)
Bingham @41,00 E/W x1u (bet365)
McGill @101,00 E/W x0,5u (bet365)

1st Quarter Winner: Bingham @8,00 x1u (Stoiximan), Jones @30,00 x0,5u (Stoiximan)

2nd Quarter Winner: Higgins @2,90 x2u (Stoiximan), Allen @5,00 x1u (Stoiximan)

3rd Quarter Winner: Hawkins @6,50 x1u (Bet365), Selt @30,00 x0,5u (Stoiximan)

4th Quarter Winner: Bingtao @8,00 x1u (Stoiximan)

Nationality of Winner:Rest of World” @5,50 x2u (Bet365)

————————————

Σημείωση 1: οι επιλογές για κατάκτηση παίζονται ως each way, δηλαδή παίρνουμε ένα μικρό κέρδος τουλάχιστον σε πλασάρισμα στον τελικό

 

Σημείωση 2: Η Bet365 επιτρέπει τους νικητές των Quarters να τους επιλέξετε και σε σύστημα

 

 

Θα τα πούμε αναλυτικά πάλι κατά την διάρκεια του τουρνουά, σε καθημερινή βάση θα υπάρχει σχετική ενημέρωση, και επιλογές στο πινακάκι μας.

Καλή επιτυχία, και περιμένουμε σχόλια και προτάσεις από τους φίλους του Snooker.


The Others