Blog Posts

Καζαμίας 2014 (Μέρος Β’)

Όλα τα γεγονότα που θα συνταράξουν τον αθλητικό και στοιχηματικό κόσμο τη χρονιά που έρχεται. Για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους και για να κάνετε τους έξυπνους στις παρέες σας.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θριαμβευτικά κλείνει για το Betblog το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το όποιο όπως είπαμε κατακτά η Ουρουγουάη με γκολ αλά Μαραντόνα με το χέρι ο Λουίς Σουάρεζ, πληρώνοντας τον Bethunter απόδοση 26,00. Στους πανηγυρισμούς από τη χαρά του ο επιθετικός της Λίβερπουλ δαγκώνει το συμπαίχτη του Ντιέγκο Φορλάν και όλα τα ball boys του γηπέδου, που μετά τη λήξη της αναμέτρησης διακομίζονται στο κοντινότερο νοσοκομείο για να τους γίνουν τα απαραίτητα εμβόλια για τη λύσσα.

Ο υπόλοιπος μήνας κυλάει ήρεμα στο βασίλειο του Betblog, με τους tipsters του να πιάνουν από μια παραλία στις τέσσερις γωνίες της Γης βρίσκοντας τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν και με άλλα projects. Ο Παλτόγλου τελειώνει το χρονογράφημα του με τίτλο “Τρανμίρ, η μεγάλη ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ”, ο  1926 το scouting στη Χιλή για την εύρεση του νέου Πάμπλο Κοντρέρας, η Fox την εξερεύνηση κάθε σπιθαμής του κορμιού της Σοφία Βεργκάρα. Ο Eboof τελειώνει -ακόμα- μια κούτα Haig.

Τις καρδιές του Live Chat κλέβει το live betting στις ρακέτες παραλίας, με τον πρωταθλητή του Betblog Betol να παίρνει μέρος στο Costa Costa Chania Grand Slam”, φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου και γνωρίζει την ήττα από τον ντόπιο υπερπρωταθλητή Αντρέα Παρασκάκη. Ο συμπαθής Betblogger αμφισβητεί το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι οι τόνοι αντηλιακό με το οποίο έλουζε κάθε τόσο το κορμί του ο αντίπαλος του δημιουργούσαν αντανακλάσεις και δεν μπορούσε να δει το μπαλάκι, αλλά οι διαμαρτυρίες του πέφτουν στο κενό και έτσι ο χανιώτης μετά το Bar κερδίζει ακόμα ένα τίτλο, μια ντουζίνα μπλουζάκια με βαθύ V και ένα εξώφυλλο στον Κλαρινογαμπρό.

Στα τέλη του μήνα οι ομάδες ρίχνονται στη μάχη της  Ευρώπης, με την 4η της Πρέμιερ Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –που τερμάτισε 15η στο πρωτάθλημα αλλά κατέκτησε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά – να ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του μεγάλο λιμανιού κληρώνεται με την πρωταθλήτρια του Γιβραλτάρ, που για πρώτη φορά παίρνει μέρος στη διοργάνωση, η οποία δεν είναι άλλη από τη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι του Γιβραλτάρ φεύγουν με λευκή ισοπαλία από το Άνφιλντ και στον επαναληπτικό με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ανατρέπουν το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου για να πάρουν μεγαλειώδη πρόκριση. Οι φήμες ότι κάποιοι στις κερκίδες του σταδίου αναγνώρισαν τον Άλεξ Φέργκιουσον δεν διασταυρώνονται ποτέ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η καινούρια ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινάει όπως πάντα με τα αφιερώματα του Betblog στα μεγάλα πρωταθλήματα, τα οποία ξεπερνούν σε αναγνωσιμότητα ακόμα και τα μυθιστορήματα του Τζόναθαν Κόου τον ίδιο μήνα στα ελληνικά νησιά. H αιώνια κόντρα ανάμεσα σε Δάσκαλο και Bethunter για το ποιος θα ανεβάσει περισσότερα μακροχρόνια στοιχήματα αναζωπυρώνεται, με τα πινακάκια τους να κρασάρουν και τους traders Bet365 και Stoiximan να κάνουν συστάσεις για ψυχραιμία και σύνεση.

Ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει για ακόμα μια χρονιά το πιο κρίσιμο ραντεβού στην ιστορία του, με την κληρωτίδα να φέρνει απέναντι του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σαν οδηγούμενος από τη Μοίρα, σαν από το Άγιο Πνεύμα, ο λαός του ΠΑΟΚ –με πρωτεργάτη τον Παλτόγλου και τον 1926 σε ρόλο Τρότσκι –κάνει επανάσταση και φέρνει στον πάγκο της ομάδας για τα δύο ματς με την αγγλική ομάδα τον Άγγελο Αναστασιάδη, που με τη σειρά του επιστρατεύει –έπειτα από υπόδειξη της Παναγίας- για δύο τελευταία 90λεπτα τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο Μόγιες δεν έχει το τηλέφωνο του Σκόουλς για να απαντήσει σε αυτή την κίνηση, ο Ζαγοράκης παίζει δεξί μπακ και παίρνει την ταυτότητα του Ρούνεϊ και έτσι ο ΠΑΟΚ καταφέρνει την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κερδίζοντας 1-0 στην Τούμπα και φέρνοντας 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με γκολ του Σαλπιγγίδη, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να σβηστούν 47564 συνθήματα στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας που αναφέρουν τον διεθνή άσο ως “Χόμπιτ”.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το Σεπτέμβρη τα φώτα της δημοσιότητας κλέβει το Μουντομπάσκετ, στο οποίο η Εθνική μας δίνει το παρών αφού ο Π@στης Βασί, Π@στης Βασιλακόπουλος κινεί τα κατάλληλα νήματα και παίρνουμε την πολυπόθητη wild card. Με μια κίνηση που σοκάρει η Ομοσπονδία παραδίδει τις τύχες της επίσημης αγαπημένης των Ελλήνων στον Πατ Ράιλι της Δυτικής Μακεδονίας, Basket66, που προσλαμβάνει για βοηθό του και ειδικό προπονητή στις ελεύθερες βολές αλά Ρακόσεβιτς τον Fox. Πανζουρλισμό δημιουργεί η δήλωση του Δημήτρη Διαμαντίδη ότι επιστρέφει στην Εθνική, λίγο πριν διευκρινίσει ότι μιλάει για τους αγώνες μπάσκετ σε αναπηρικό καροτσάκι.

Με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να γράφει triple-double σε όλα τα παιχνίδια και να παίρνει μισό πόντο ύψος κάθε εβδομάδα η Εθνική μας φτάνει μέχρι τον τελικό, όπου και γνωρίζει τιμητική ήττα κόντρα στις ΗΠΑ με 103-101 στην παράταση, χάρις σε δύο βολές του τίμιου γίγαντα Javale McGee.Το τρίποντο του Σπανούλη από τη γωνία στην εκπνοή βρίσκει στην άκρη του ταμπλό, ενώ μετά το τέλος του αγώνα ο λαρισαίος γκαρντ, με το 23 σταθερά στην πλάτη έπειτα το three-peat στην Ευρωλίγκα, ανακοινώνει ότι σταματάει το μπάσκετ για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σόφτμπολ.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Μήνας εκλογών για τη χώρα και όλες οι πολιτικές παρατάξεις βρίσκονται σε αναβρασμό, προσπαθώντας να παίξουν το χαρτί του Betblog. Η Σαμαράς καλεί στην αγκαλιά της δημοκρατικής παράταξης το Δάσκαλο για να αντικαταστήσει τον doppelganger του στο ελληνικό κοινοβούλιο, Βασίλη Κικίλια, ενώ ο Κομαντάντε Αλεξέι Τσίπρας κάνει κάλεσμα στον Ερμή έπειτα από τις πρόσφατες φιλικές σχέσεις που σύναψε ο τελευταίος με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο σε πανηγύρι στην Ικαρία.Σε κάποιο ακριβό ρεστοράν-μπαρ της Πολιτείας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης επιδίδεται σε ατέρμονο facepalm.

Τελικά οι Betbloggers μένουν πιστοί στο ρητό ό,τι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή εκτός από τις δύο γνωστές (του bookmaker και του βουλευτή…) και συνεχίζουν απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο τους, δηλαδή να καλύπτουν τις τρύπες που αφήνει στο συνολικό πινακάκι ο Eboof. Σε άλλα νέα, μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο όλοι οι δανεικοί του Ολυμπιακού να πρέπει να μετακινηθούν στον Πειραιά για να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής αποφασίζεται να τοποθετηθούν ειδικές κάλπες σε κάθε ελληνικό σύλλογο και να ψηφίζουν εκεί οι ποδοσφαιριστές, όπως γίνεται στις μονάδες στο στρατό.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τα έχουμε ξαναπεί, ποτέ τίποτα καλό δεν συνέβη Νοέμβρη μήνα.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μετά το εντός προγράμματος λουτρό αίματος του επάρατου Νοέμβρη το Betblog τραβάει ξανά προς τη δόξα, φέρνοντας για ακόμα μια χρονιά νωρίτερα τα Χριστούγεννα  στα ελληνικά σπίτια. Δάσκαλος, Ckmng και Betol ντύνονται μάγοι με τα δώρα, ενώ και η μπασκετική γωνιά των Daggers διαπρέπει, με τον Ερμή να επιστρατεύεται από τους Knicks για να τους αποτρέψει να τα κάνουν θάλασσα στον μεταγραφικό σχεδιασμό μιας ακόμα χρονιάς.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός χωρίς Ρομπέρτο στο τέρμα δυσκολεύεται να κρατήσει τις αντίπαλες επιθέσεις κάτω από τα τρία γκολ ανά παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι Μήτρογλου αναγκάζεται να δουλεύει διπλοβάρδιες. Τελικά οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική με 5-4 τη Ντόρτμουντ (παίρνοντας εκδίκηση για το 2012), με τον έλληνα φορ να σημειώνει τέσσερα τέρματα, στους πανηγυρισμούς των οποίων καταστράφηκαν 17 σημαιάκια του κόρνερ. Στις νέες Σειρήνες από το εξωτερικό ο πρόεδρος Βαγγέλας απαντά με νέο ηγεμονικό συμβόλαιο, που εκτός από μια επίχρυση στρογγυλοφάναρη τριάρα περιλαμβάνει και το σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 

Ο ΠΑΟΚ μετά το ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Νάπολι, στο οποίο εκτοξεύονται στον αγωνιστικό χώρο από τη μισή κολεξιόν της Moda Bagno μέχρι ομοιώματα του κομήτη Χάλεϊ σε πραγματικό μέγεθοςγνωρίζει αποκλεισμό από την ΟΥΕΦΑ “Μέχρι να παγώσει η Κόλαση”. Ο Γιώργος Μίνος δηλώνει αισιόδοξος, ενώ ο Σταύρος Κόλκας βλέπει πίσω από τη ρήψη του κομήτη “δάκτυλο Αρειανών”.

El Presidente Senor White